Blog

ОБАВЉЕНО ПРЕВЕНТИВНО ЧИШЋЕЊЕ ШАХТОВА

19 фебруара, 2020 in Актуелности

У среду 19.02.2020. обављено је чишћење шахтова које се врши превентивно како би се избегло таложење наслага у цевима што може да проузрокује запушење одвода и плављење подрумских просторија и окна лифта. Чишћење је обавило предузеће “Брза вода д.о.о.”.

Истовремено, урађена је заштита решетки сливника полипропиленском мрежицом, како би се спречило нагомилавање блата и лишћа на отворе сливника који затим постају неупотребљиви.

Наведене радње су само привремено решење док се не предузму озбиљнији захвати који ће трајно решити проблем преливања кишнице у подрумске просторије када се запуше сливници. Ти захвати подразумевају уградњу нове равне цеви са падом од средњег сливника ка главном шахту, као и прокопавање нових сливника који би одводили кишницу у главни шахт. Потребно је променити поклопац шахта новим који има веће отворе за пропуштање воде.

Подземна цев промера 120 mm
Површински сливник са решетком

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com